perjantai 9. toukokuuta 2014

Tomaatti-vuohenjuustokeitto linsseillä vahvistettuna


Lempieinekseni on kuluneen talven ajan ollut tomaatti-vuohenjuustokeitto. Olen aina pitänyt tomaattien kalttaamista hieman hankalana tai ainakin jokseenkin vaivalloisena toimenpiteenä, joten tomaattikeittojen valmistus on jäänyt vähälle. Nyt kuitenkin rohkaistuin kokeilemaan tomaatti-vuohenjuustokeiton valmistamista säilötyistä tomaateista ja lopputulos, yllätys yllätys, voitti eineksen. Lisäksi linsseillä vahvistettu keitto pitää valmisversiota paremmin nälkää.

Tomaatti-vuohenjuustokeitto

1 sipuli
2 tlk kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
100 g vuohenjuustoa
1,5 dl punaisia linssejä
2 dl vettä
1 tl muskottipähkinää 
1 tl sokeria
kasvisliemikuutio/ kasvisliemijauhetta
suolaa
pippuria

Silppua sipuli. Kuullota sipuli öljytilkassa kattilassa. Lisää kuoritut tomaatit, vesi, huuhdotut linssit, vuojenjuusto (ilman kuorta) ja mausteet. Keitä pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi.   


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti