sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Paimenen piiras vegaanisena

Pehmeä ja täyteläinen paimenen piiras toimii myös ilman chilirouhetta ja maistuu erinomaisesti lapsille. Laitan usein perunamuusin sekaan bataattia, porkkanaa tai kukkakaalia sen mukaan, mitä jääkaapista sattuu löytymään. Ken keitetyn paistaa, se makean maistaa! 



Paimenen piiras

Kastike:
4 dl kasvislientä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl mietoa Dijon-sinappia
2 valkosipulia hienonnettuna
1/2 dl oluthiivahiutaleita
2 rkl maissitärkkelystä

Täyte:
450 g tofua kuutioituna
2 kpl sipulia silputtuna
450 g herne-maissi-paprika -pakastetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua rosmariinia
1/2 dl tuoretta persiljaa
rypsiöljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria

Perunakuorrute:
6 keskikokoista keitettyä perunaa 
50 g + 2 rkl margariinia
1 dl kasvimaitoa
suolaa
maun mukaan chilirouhetta

Kastikkeen valmistus: Sakoita kaikki ainekset yhteen kulhossa.

Täytteen valmistus: Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää tofukuutiot, suola, pippuri ja sipuli. Kypsennä keskilämmöllä usein hämmentäen noin 10 minuuttia, kunnes seos on ruskistunut. Sekoita joukkoon pakastevihannekset, yrtit ja kastike. Kypsennä noin 3 minuuttia, kunnes seos paksunee.

Perunakuorrutteen valmistus: Muusaa perunat lämpiminä margariinin (50 g), maidon ja suolan kanssa. Lisää maitoa jos seos on liian jäykkää. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kaada tofutäyte vuokaan. Levitä perunakuorrute tasaisesti. Ripottele pinnalle chilirouhe sekä 2 rkl margariinia nokareina. Paista noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.  

Resepti mukailtu Vegaanikeittiön käsikirjasta (Steen & Newman, 2011)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti