tiistai 5. maaliskuuta 2013

Kokousevääksi vegaaninen suklaakakku

Päätin yllättää ainakin itseni ja leipoa vegaanista suklaakakkua kokousevääksi. Kokemukseni vegaanisesta leipomisesta rajoittuu muffinsseihin, mutta oikeastaan siinä tuleekin esiin kaikki tarpeellinen: munia ei tarvita ja maidon voi korvata soijamaidolla ja voin kasvirasvalevitteellä.

Lisäsin peruskuorrutteeseen hieman inkiväärisiirappia ja reippaasti kookoshiutaleita. Kuorrutetta tuli melko runsaasti; hieman pienempikin määrä olisi riittänyt. Siirsin kuorrutteen suoraan vesihauteesta kakun päälle, jolloin sen levittäminen sujui helposti.

Suklaakakku


4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100 g kasvismargariinia
2 dl soijamaitoa

Kuorrute
70 g tummaa suklaata
4 rkl soijamaitoa
4 rkl kookoshiutaleita
2 tl inkiväärisiirappia
2 tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata rasva. Lisää rasvan joukkoon maito ja kuivat aineet. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kuorrute: sulata suklaa vesihauteessa. Lisää muut aineet. Levitä kuorrute hieman jäähtyneen kakun päälle.



Kokous sujui erinomaisesti ja suklaakakku maistui ahkerille kokoustajille päivän päätteeksi. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti