sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Vihreä juhlakeitto

Pidimme viikonloppuna pienet juhlat. Halusin tarjota vieraille tummanvihreää keittoa, joten ostin parsakaalia, pinaattia ja muita vihreitä kasviksia. Lisäsin hieman riisiä, jota keitosta tulisi pehmeää ja paksua. Sipuli ja riisi vaalensivat keiton väriä jonkin verran, joten lopputulos oli hieman vaaleampi kuin toivoin, likipitäen pinaattikeiton sävyä. Lisäsinkin tuoretta pinaattia runsaasti. Maku oli kuitenkin miellyttävä ja parani seuraavaksi päiväksi. Keiton kaveriksi pyöräytimme rieskarullia kasvis- ja kalatäytteellä. 

Vihreä keitto 


2 sipulia

valkosipulinkynsi
tilkka öljyä
paprikajauhetta
pippuria
noin litra vettä
1 dl riisiä
2 dl herneitä
3 dl vihreitä papuja
2 parsakaalia
2 dl pinaattia
kasvisliemikuutio
suolaa
korianteria
2 dl kookoskermaa


Silppua sipuli ja murskaa valkosipuli. Kuullota sipulisilppu kattilassa paprikajauheella ja pippurilla maustetussa öljytilkassa. Lisää valkosipuli, herneet, vihreät pavut ja riisi sekä vettä sen verran, että kasvikset peittyvät. Keitä riisin keittoajasta riippuen noin kymmenen minuuttia. Lisää pilkottu parsakaali, pinaatti, kasvisliemikuutio ja korianteri. Keitä pari minuuttia. Soseuta keitto ja lisää kookoskerma.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti