tiistai 26. helmikuuta 2013

Kesäkurpitsavuoka

Tämä kesäkurpitsavuoka on jokseenkin perinteinen kasvisruoka, joka sisältää kermalla ja juustolla kuorrutettuja kasviksia. Vuoka ei välttämättä ole paras pitämään nälkää, mutta se on sitäkin herkullisempi, ainakin kaltaiselleni tomaatin ja yrttien ystävälle. Jos vuoan tekee pääruoaksi, ovat punaiset linssit proteiinien kannalta tarpeellinen lisä tomaattikastikkeeseen. 

Kesäkurpitsavuoka


öljyä

sipuli
valkosipulinkynsi
1 tlk tomaattimurskaa
tomaattipyrettä 
kaksi kesäkurpitsaa 
sieniä (esimerkiksi herkkusieniä)
juustoraastetta
noin 1 dl kermaa 
hieman sokeria
suolaa
pippuria
persiljaa
oreganoa
tilliä

Paloittele sienet, silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska ja -pyre sekä sienet. Mausta, lisää sokeri ja hauduta hetki. Kaada tomaattikastike voideltuun vuokaan. Lado kastikkeen päälle halkaistut kesäkurpitsat, ripottele pinnalle suolaa. Kaada päälle kermaa ja ripottele juustoa. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nauti esimerkiksi paahdetun leivän kanssa tai sellaisenaan. Jos haluat tuhdimman version, lisää 1 dl punaisia linssejä ja hieman vettä tomaattikastikkeeseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti