Kesäkurpitsavuoka
öljyä
sipuli
valkosipulinkynsi
1 tlk tomaattimurskaa
tomaattipyrettä
kaksi kesäkurpitsaa
sieniä (esimerkiksi herkkusieniä)
juustoraastetta
noin 1 dl kermaa
hieman sokeria
suolaa
pippuria
persiljaa
oreganoa
tilliä
Paloittele sienet, silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää tomaattimurska ja -pyre sekä sienet. Mausta, lisää sokeri ja hauduta hetki. Kaada tomaattikastike voideltuun vuokaan. Lado kastikkeen päälle halkaistut kesäkurpitsat, ripottele pinnalle suolaa. Kaada päälle kermaa ja ripottele juustoa. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Nauti esimerkiksi paahdetun leivän kanssa tai sellaisenaan. Jos haluat tuhdimman version, lisää 1 dl punaisia linssejä ja hieman vettä tomaattikastikkeeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti