Hiilijalanjäljen kannalta ruoassa miinusta on juuston lisäksi pakastepinaatti; pakasteiden vaatima kylmäketju kuluttaa paljon energiaa. Ruoasta saisi vähemmän ilmastoa kuormittavan käyttämällä tuoretta pinaattia. Täytyypä kaivaa resepti esiin ensi kesänä.
Kotijuustokuskus:
2 tl currya
2 dl kookosmaitoa
1 tl juustokuminaa
1 tl chilitahnaa (esim. Sambal oelek)
pala inkivääriä raastettuna
150 g pinaattia
paketillinen kotijuustoa
200 g pähkinöitä
suolaa
Kuumenna currya ja muita mausteita tilkassa öljyä. Lisää kookosmaito, kuumenna hetki. Lisää paloiteltu kotijuusto, pähkinät ja pinaatti. Hauduta hetki. Sekoita valmis kuskus joukkoon ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti