keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Pikainen kotijuustokuskus

Kotimatkalla yllätti kaamea nälkä. Pohdin jo eineshyllyyn turvautumista, mutta maltoin kuitenkin mieleni. Alennuksesta löytyi paketti kotijuustoa; muistelin sisareni kehuneen sitä pinaattiin yhdistettynä. Ostin siis juuston kaveriksi pakastepinaattia ja vähän pähkinöitä. Kotoa löytyi vielä purkillinen kookosmaitoa ja pala inkivääriä. Näistä aineksista syntyi erinomainen pikaruoka, jota perheen taaperokin suostui maistelemaan. Tosin pähkinät löytyivät jälkeenpäin ruokalapun taskusta.

Hiilijalanjäljen kannalta ruoassa miinusta on juuston lisäksi pakastepinaatti; pakasteiden vaatima kylmäketju kuluttaa paljon energiaa. Ruoasta saisi vähemmän ilmastoa kuormittavan käyttämällä tuoretta pinaattia. Täytyypä kaivaa resepti esiin ensi kesänä. 


Kotijuustokuskus:


2 tl currya

2 dl kookosmaitoa
1 tl juustokuminaa
1 tl chilitahnaa (esim. Sambal oelek)
pala inkivääriä raastettuna
150 g pinaattia
paketillinen kotijuustoa
200 g pähkinöitä
suolaa

Kuumenna currya ja muita mausteita tilkassa öljyä. Lisää kookosmaito, kuumenna hetki. Lisää paloiteltu kotijuusto, pähkinät ja pinaatti. Hauduta hetki. Sekoita valmis kuskus joukkoon ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti