sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Leseiset skonssit

Jostain kumman syystä alkoi tehdä mieli skonsseja, vaikka ne eivät koskaan ole suurinta herkkuani olleetkaan. Koska uuni oli ennestään lämmin uunijuuresten jäljiltä, päätin kokeilla onneani. Googlailin erilaisia reseptejä, mutta kauppareissu ei houkuttanut eikä kaapista löytynyt maitoa tai piimää. Piti siis hieman soveltaa ja sekoitin rahkapurkin jämiin turkkilaista jogurttia. Jokin terveellisyysvimma iski viime hetkellä ja päätin korvata osan jauhoista leseillä, joten lopputulos olikin sitten hieman sämpylämäisempi. Myös kuivahtaneet rusinat löysivät oivan osoitteen taikinan seasta.

Parhaimmillaan skonssit ovat lämpiminä voin ja hillon tai marmeladin kanssa. Aikani lahjaksi saamani viikunamarmeladi sopi erinomaisesti rusinaisiin versioihin.

Skonssit

3 dl vehnäjauhoja
1 dl leseitä
1 tl suolaa
1tl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
n. 50 g voita
n. 2 dl hapanmaitotuotetta (esim. jogurtti, piimä, rahka)
(rusinoita)
(kananmunaa voiteluun)


Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi jauhoseokseen. Lisää jogurtti ja sekoita. Lisää halutessasi rusinoita, kuivattujen hedelmien paloja tms.  Ne voi myös lisätä vain osaan taikinasta, mikäli haluaa sekä suolaisia että makeampia skonsseja samalla erää. Taputtele tai kaulitse taikinasta noin 2-3cm paksu levy. Ota taikinasta esim. juomalasia muottina käyttäen pyöreitä paloja pellille. Voitele skonssit halutessasi kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti