Parhaimmillaan skonssit ovat lämpiminä voin ja hillon tai marmeladin
kanssa. Aikani lahjaksi saamani viikunamarmeladi sopi erinomaisesti rusinaisiin
versioihin.
Skonssit
Skonssit
3
dl vehnäjauhoja
1
dl leseitä
1
tl suolaa
1tl
sokeria
1
tl leivinjauhetta
1
tl soodaa
n.
50 g voita
n.
2 dl hapanmaitotuotetta (esim. jogurtti, piimä, rahka)
(rusinoita)
(kananmunaa
voiteluun)
Sekoita kuivat aineet keskenään, nypi voi jauhoseokseen. Lisää jogurtti
ja sekoita. Lisää halutessasi rusinoita, kuivattujen hedelmien paloja tms. Ne voi myös lisätä vain osaan taikinasta,
mikäli haluaa sekä suolaisia että makeampia skonsseja samalla erää. Taputtele
tai kaulitse taikinasta noin 2-3cm paksu levy. Ota taikinasta esim. juomalasia
muottina käyttäen pyöreitä paloja pellille. Voitele skonssit halutessasi
kananmunalla ja paista 200 asteessa n. 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti