Monet sienikeitot keitetään maitoon, josta en niin hirveästi ole
innostunut. Tässä versiossa pohjana on kasvisliemi, johon vain hieman
lorautettu sekaan kermaa ja lisätty nokare sulatejuustoa. Keitosta tulee kivan
täyteläinen, muttei liian raskas.
Suppilovahverokeitto
2-3 dl kuivattuja suppilovahveroita
1 iso sipuli
voita
n. 1 l kasvislientä
vettä
2 rkl vehnäjauhoja
kermaa (ruoka tai kuohu)
sulatejuustoa
mustapippuria
(suolaa)
Murenna sienet pieneen määrään vettä ja anna niiden liota hetki, jotta neste imeytyy sieniin. Silppua sipuli ja kuullota sitä voissa. Lisää
joukkoon liotetut suppilovahverot nesteineen ja hämmentele hetken aikaan. Lisää
kasvisliemi ja anna kiehua noin vartin ajan. (Hifistelijä keittänee liemen itse,
minä laitoin valmista kasvisfondia veteen. Liemikuutioista sanoudun kuitenkin
irti.) Valmista suuruste sekoittamalla
jauhot pariin desilitraan vettä. Kaada suuruste ohuena nauhana veteen ja anna
keiton kiehua vielä jonkin aikaa. Lisää joukkoon pippuria, kermaa ja
sulatejuustoa. Itse laitoin noin kolmanneksen perinteisestä Koskenlaskija-paketista. Lisää suolaa tarvittaessa. Ennen kerman ja juuston
lisäämistä voi sieniä hieman hienontaa tasaisemmiksi sauvasekoittimella. Keitto
on valmista, kunhan juusto on sulanut kunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti