torstai 16. toukokuuta 2013

Hunajaiset munakoisot

Kokeilin herkulliselta kuulostavaa hunajaisten munakoisojen reseptiä jo aiemmin mainitsemastani opuksesta Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville. Ostin munakoison lisäksi kesäkurpitsan, jonka viipaloin ja leivitin samaan tapaan. Resepti oli kuitenkin oikeassa: munakoiso voitti kesäkurpitsan mennen tullen.

Leivittämisen ohessa yritin puuhata myös paria muuta ruokalajia, mikä johti muun muassa siihen, että keittiöstämme alkoi loppua vapaa pöytätila. Tilanne uhkasi eskaloitua hunajaan, joka ei suostunut levittäytymään kauniisti munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleiden päälle. Apuun rientänyt anoppini vinkkasi, että kiteistä hunaja voisi olla helpompi levittää, jos sitä ensin lämmittää vesihauteessa. Näin tein, ja se oli hyvä.


Hunajaiset munakoisot

1-2 munakoisoa 
(1 kesäkurpitsa)
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
1 tl suolaa 
2 dl oliiviöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa

Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa. Ripottele viipaleiden pinnalle suolaa ja jätä itkettymään hetkeksi. Laita vatkatut munat yhdelle lautaselle ja suolalla maustettu korppujauho toiselle lautaselle. Pyyhi munakoisot ja kesäkurpitsat kuiviksi keittiöliinalla tai talouspaperilla. Kasta viipaleet ensin munaan ja sitten korppujauhoihin. Paista viipaleet pannulla runsaassa öljyssä. Valuta viipaleiden pinnalle juoksevaa hunajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti