keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Punajuurikakku


Alkukesän satoa odotellessani päätin kokeilla miltä maistuu punajuurikakku. Valmistin kakun ohjeen mukaan lukuunottamatta reseptissä mainittua sormisuolaa. Punajuuret kypsensin mikrossa, joten kakku valmistui yllättävän nopeasti, lähes käden käänteessä.  



Punajuurikakku

4 pientä punajuurta
1 banaani
2 dl sokeria
1 1/2 dl rypsiöljyä
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl sormisuolaa

Pese ja keitä tai kypsennä punajuuret mikrossa kuvun alla. Pistele punajuuriin pieniä reikiä jos kypsennät ne mikrossa. Kuori jäähtyneet punajuuret ja soseuta ne sauvasekoittimella. Soseuta myös banaani. Lisää seokseen sokeri ja öljy. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot huolellisesti sekoittaen punajuuriseokseen. Ripottele sormisuolakiteet sekaan hienontamatta ja sekoita hyvin. Suolakiteiden on tarkoitus jäädä sattumiksi makeaan kakkuun. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Lähde: Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville, Kaskinen, Kuittinen, Sadeoja ja Talasniemi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti