sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Itävaltalainen perunasalaatti

Maailmalta tarttuu aina mukaan uusia makuja. Schnitzeleistä, tafelspitzistä tai knödeleistä en innostunut, mutta kurpitsansiemenöljyyn ihastuin. Sitä lorautan niin aamupuuroon voisilmän tilalle kuin salaatinkastikkeeksi. Kallistahan tuo on, mutta onneksi myös melko riittoisaa. Kuumennettavaksi kurpitsansiemenöljy ei sovi.

Perusalaatti syntyy helposti ylijääneistä keitetyistä perunoista ja sopii esimerkiksi grilliruoan seuraksi.

Perunasalaatti

Uusia perunoita
Kesäsipulia
Sormisuolaa
Mustapippuria
(Suolakurkkua)
Kurpitsansiemenöljyä

Puolita jäähtyneet keitetyt perunat, silppua sipuli pieniksi suikaleiksi, mausta hyppysellisellä sormisuolaa ja pippuri. Lorauta lopuksi sekaan kurpitsansiemenöljyä. Anna maustua hetki jääkaapissa. (Tosin vielä lämpimistä perunoista tehty lämmin salaatti toimii myös.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti