sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Punajuuri-vuohenjuustopasta

Tämän talvisen pastan idean bongasi alun perin pikkusiskoni Pirkka-lehdestä, ja sitä olen pari kertaa soveltanut. Nälkä oli tällä kertaa sen verran kova, että valokuvaa ei ehditty ottaa.

 Punajuuri-vuohenjuustopasta neljälle

öljyä
2 punasipulia
2-3 valkosipulinkynttä
n. 5 keskikokoista punajuurta
mustapippuria
hunajaa
suolaa
vettä
n. 500g pennepastaa
200 g vuohenjuustoa
ruukullinen tuoretta basilikaa


Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta punajuuri karkeaksi raasteeksi. Kuullota sipulit ja punajuuret öljyssä. Lisää hunajaa, pippuria ja suolaa sekä n. 1-2 dl vettä. Hauduttele kannen alla, kunnes punajuuret ovat lähes pehmeitä. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä ja sekoita se pannulle punajuuriseoksen joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä. Sekoita joukkoon murusteltu vuohenjuusto ja basilikasilppu. Suolaa punajuuripasta vaati yllättävän paljon. Seuraavalla kerralla taidan sekoittaa pastaan myös hieman parmesaania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti