sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Mustikka-vaniljajuustokakku

Tammikuu on perhepiirissämme yhtä juhlaa; kuukauden mittaan vietetään lukuisia syntymäpäiviä. Tällä miedonmakuisella juustokakulla kuitattiin useammat synttärisesongin juhlat. Kakku sopii sekä aikuiseen että nuoremman polven makuun.  

Mustikka-vaniljajuustokakku

Pohja:
200 g digestive- tai muita keksejä murskattuna
2 rkl jogurttia

Sisus:
500 g vaniljarahkaa
250 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
2-3 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä

Kiille:
3 dl mustikoita
3 liivatelehteä
1/2 dl omenamehua

Murskaa keksit. Lisää noin kaksi ruokalusikallista jogurttia (tai rahkaa) ja sekoita tasaiseksi. Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle. Sekoita rahka, mascarponejuusto, sokeri ja vaniljasokeri yhteen kulhossa. Liuota liivate paketin ohjeen mukaan ja lisää voimakkaasti sekoittaen kulhoon. Kumoa seos vuokaan keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Peitä kelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään. Mikäli haluat, että kerrokset pysyvät erillään, valmista kiille muutamaa tuntia myöhemmin. Sulata mustikat, jos käytät pakastemustikoita. Erota mustikkamehu siivilän avulla ja kuori vaahto mehun pinnalta mikäli haluat kiilteestä kirkasta. Lisää mustikkamehun sekaan hieman omenamehua. Valmista liivate ja lisää se mehun sekaan. Kaada mehu kakun päälle ja jätä hyytymään.
       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti