maanantai 15. huhtikuuta 2013

Jauhelihakeitto

Onnistuneen jauhelihakeiton salaisuus on mielestäni lorauksessa balsamicoa, joka antaa liemeen hyvää makua. Juureksia voi käyttää oman mielen mukaan ja esimerkiksi perunaa välttelevät voivat korvata sen kesäkurpitsalla.

Jauhelihakeitto

2-3 perunaa
2 porkkanaa
1/2 kesäkurpitsa
pala lanttua
pala palsternakkaa
200 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
vettä
suolaa
mustapippuria
timjamia
basilikaa
balsamicoa
(kasvisfondia)



Laita kuoritut ja pilkotut juurekset kiehuvaan veteen. Mausta keitinvesi suolalla, pippurilla sekä yrteillä. Ruskista jauheliha ja sipuli, lisää ne sekä suikaloitu kesäkurpitsa keittoon. Mausta liemi lorauskella balsamicoa ja keitä kunnes juurekset kypsiä. Keiton maku usein vain paranee, kun liemi ennättää tekeytyä ja samasta kattilallisesta voi syödä useampanakin päivänä. Muista jäähdyttää keitto mahdollisimman nopeasti ja siirtää sen jälkeen kylmään, jotta se säilyisi pitempään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti