lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kurkumapannu


Tämän keltaisen pannun reseptin nappasin ystävältäni viikonloppureissulla. Ystäväni tosin laittoi pannulle perunan sijaan runsaasti palsternakkaa. Palsternakka on minulle uusi, miellyttävä tuttavuus. Lähikaupastamme se oli kuitenkin päässyt loppumaan, joten oli tyydyttävä perinteiseen perunaan. Alkuperäiseen reseptiin lisäsin myös kookosmaitoa, joka sopii hyvin yhteen intiahenkisten mausteiden kanssa. 

Tällä kertaa liotin pavut itse. Noudatin Satu Hassin ohjetta, jonka mukaan pavut kiehautetaan aamulla ennen töihin lähtöä ja jätetään sammutetulle liedelle muhimaan päiväksi. Keitin papuja soijasuikaleiden kanssa töistä palattuani, mutta ilmeisesti työpäiväni ei ollut riittävän pitkä, sillä pavut jäivät hieman koviksi. Ensi kerralla taidan palata perinteiseen yön yli liotukseen.
  


Kurkumapannu

tilkka öljyä
2 tl kurkumaa
2 tl currya
1 tl korianteria
2 porkkanaa
4 perunaa
2 sellerin vartta
1 dl valkoisia papuja
1 dl soijasuikaleita
puolikas kesäkurpitsa
2 dl kookosmaitoa
suolaa

Kuori ja paloittele porkkana ja peruna (tai palsternakka). Paloittele selleri ja kesäkurpitsa. Kuumenna mausteita tilkassa öljyä. Lisää porkkana, peruna ja selleri. Kypsennä hetki. Lisää kookosmaito, pavut sekä soijasuikaleet. Jätä kasvikset sopivan rapsakoiksi. Lisää lopuksi kesäkurpitsa, jota ei tarvitse kuin vähän lämmittää. Nauti esimerkiksi kvinoan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti