sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Lounaan tähteistä päivälliseksi

Touhukas päivä ja varhainen lounas saivat aikaan karmivan nälän päivällisaikaan mennessä. Lounaalta tähteeksi jäänyt vihreä salaatti ja höyrytetty parsakaali jalostuivat mainioksi kuskussalaatiksi salaattijuustolla ja kananmunalla höystettynä. Salaatti syntyi nopeasti ja maistui myös taaperolle. Puolitoistavuotias on ihastunut sekä kvinoaan että kuskusiin; molemmat tuntuvat maistuvan paremmin kuin pasta, joka käsittääkseni on usein lasten suosiossa.


Kulhollinen kuskussalaattia

3 kananmunaa
3 dl kuskusta
puolikas kasvisliemikuutio
puolikas kesäkurpitsa
yksi sellerin varsi
100 g salaattijuustoa tai fetaa
rasiallinen kirsikkatomaatteja
puolikas jäävuorisalaatin kerä
oliiveja
höyrytetty parsakaali
kuivattua basilikaa
pippuria
suolaa
auringonkukansiemeniä

Keitä, jäähdytä ja paloittele kananmunat. Valmista kuskus kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Jäähdytä kuskus. Paloittele kesäkurpitsa, sellerin varsi, kirsikkatomaatit, salaatti, oliivit ja salaattijuusto. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla, pippurilla ja basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti