sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Linssi-kvinoapihvit

Vegepihvejä ei ole tullut juurikaan tehtyä, sillä mielestäni juurespihvit on yleensä melko tylsiä, seitan tai soija eivät oikein innosta ja papuiset versiot ovat vaikea saada pysymään kasassa. Päätin kuitenkin aloittaa kokeilun ja ensimmäinen erä syntyi ruokakaapin sisällön perusteella kvinoasta ja linsseistä. Olen melko tyytyväinen kokeiluun, vaikka koossa pysyminen ei nyt ihan täydellistä olekaan. Pannulta lautaselle asti ne kuitenkin nousivat. Maku muistutti hieman falafeleja, ja pihvit sopivat hyvin esimerkiksi salaatin ja tsatsikin seuraksi.

Linssi-kvinoapihvit

n. 1 dl punaisia linssejä
n. 1 dl kvinoaa
Peruna
Sipuli
2 valkosipulin kynttä
Tomaattipyrettä
Chiliä
Korianteria
Mustapippuria
Paprikajauhetta
Suolaa

Huuhtele kvinoa ja linssit ja laita ne veteen kiehumaan. Samalla erää voit keittää niin linssit, kvinoan kuin perunankin. (Tähän voi myös hyödyntää edelliseltä aterialta ylijääneet perunat tai kvinoan, jolloin keittäminen on tietenkin tarpeetonta). Muista lisätä keitinveteen suolaa! Silppua sipuli ja valkosipuli mahdollisimman pieneksi, ja sekoita niihiin mausteet ja tomaattipyre. Hienonna peruna ja lisää se sekä linssit ja  kvinoa sipulimausteseokseen ja sekoita hyvin. Tässä vaiheessa on hyvä maistaa taikinamassaa ja suorittaa mahdollinen lisämaustaminen. Muotoile massasta käsin tai lusikalla pihvejä ja paista pannulla voissa tai öljyssä  molemminpuolin, niin että pintaan tulee väriä. Mikäli pihvit eivät pysy kasassa, voit kokeilla lisätä myös kananmunan ja muotoillessa hieman jauhoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti