lauantai 20. huhtikuuta 2013

Punajuurilaatikko ilman sinihomejuustoa

Punajuuren kaveriksi tarjotaan usein sinihomejuustoa. Olen homejuustojen ystävä, mutta halusin tällä kertaa kokeilla jotain muuta punajuuren kanssa. Päädyin kermaa ja ranskankermaa harkittuani smetanaan, joka on borssikeitossa hyväksi havaittu punajuuren kylkiäinen. 

Jätin punajuuret keittämättä enkä myöskään paistanut punajuuriraastetta etukäteen pannulla; kuullotin pelkän sipulin nopeasti tilkassa oliiviöljyä. Ostin 120 gramman smetanapurkin, joka oli turhan pieni, joten jatkoin smetanaa maustamattomalla jugurtilla. Punajuurilaatikosta tuli mehevä, joskin hieman lisäkkeen oloinen ruoka. Soijarouheella höystettynä laatikko kuitenkin pitää ihan hyvin nälkää. Tosin soijarouhetta olisi voinut laittaa reippaammalla kädellä. Vettä en lisännyt kuin tilkkasen, koska punajuurissa itsessään on varsin runsaasti vettä.  



Punajuurilaatikko

2 sipulia
6 punajuurta
3 porkkanaa
1 prk smetanaa
1 dl ohraa
1 dl vettä
1 dl soijarouhetta
lipstikkaa
timjamia
kasvisliemikuutio
suolaa
pippuria

Kuori ja raasta punajuuret ja porkkanat. Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu tilkassa öljyä. Liuota kasvisliemikuutio desiin kuumaa vettä. Sekoita keskenään sipulisilppu, punajuuri-porkkanaraaste, smetana, vesi ja mausteet. Kaada puolet seoksesta uunivuokaan. Lisää vuokaan ohra ja soija. Kaada lopppu punajuuri-porkkanaseos vuokaan päällimmäiseksi, jotta pinnalle ei jää kypsymätöntä ohraa tai soijaa. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti