tiistai 18. kesäkuuta 2013

Kasvislasagne

Lasagne on siitä helppo ruokalaji, että perusohjetta voi muokata lähes loputtomiin tarjolla olevien raaka-aineiden ja oman mieltymyksen mukaan. Itse teen yleensä juustokastikkeen aina lähes samalla lailla ja varioin tomaattikastiketta. Tällä kertaa tungin mukaan linssejä - kuten näemmä lähes kaikkeen muuhunkin ruokaan.

Tomaattikastike:                                                        Juustokastike:
1 sipuli                                                                     iso nokare voita
2 valkosipulinkynttä                                                   2 rkl jauhoja
1 tlk tomaattimurskaa                                               5 dl maitoa
punaisia linssejä                                                       pari kourallista juustoraastetta
paprikajauhetta                                                         suolaa
suolaa                                                                     pippuria
sokeria
mustapippuria
timjamia
basilikaa

Lisäksi:
Täysjyvälasagnelevyjä
Tuoreita herkkusieniä
Paprikaa
Kesäkurpitsaa

Aloita valmistamalla tomaatikastike, jotta se ehtii tekeytyä jonkin aikaa. Kuullota sipulit ja valkosipulit sekä paprikajauhe. Lisää tomaattimurska ja huuhdotut linssit sekä tarvittaessa tilkka vettä. Mausta suolalla, sokerilla ja yrteillä. Keitä vähintään niin kauan, että linssit kypsyvät.
Tomaattikastikkeen poristessa liedellä on hyvää aikaa pilkkoa muut kasvikset. Juustokastike kannattaa tehdä aivan lopuksi, sillä se jämähtää ja palaa helposti. Juustokastike valmistetaan tavallisen maitokastikkeen tavoin. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa. Älä ruskista jauhoja. Lisää joukkoon maito, sekoita tasaiseksi ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi juustoraaste ja mausta suolalla ja pippurilla.
Lopuksi kokoa lasagne haluamallasi tavalla. Itse käytin tälläistä järjestystä:
- tomaatti-linssikastiketta ja paprikasuikaleet
- lasagnelevyjä
- tomaatti-linssikastike, viipaloidut herkkusienet ja juustokastike
- lasagnelevyjä
- tomaatti-linssikastike, viipaloidut kesäkurpitsat ja juustokastike

Paista noin 200 asteessa, kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti