sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Pinaattiletut

Itsetehdyt pinaattiletut ovat melko erilaisia kuin kaupan valmisversiot. Vähimmällä tiskillä ja vaivalla pääsee, kun paistaa aluksi perustaikinasta jälkkäriletut, lisää loppuun taikinaan pinaatin ja lopuksi vielä samalla pannulla voi karamellisoida raparperit jälkkärilettujen kaveriksi. Pinaattilettujen täytteeksi laitoin tomaattia, fetaa ja kesäsipulia. Karamellisoitu raparperi taas onnistui pilkkomalla raparperi pannulle ja sekoittamalla joukkoon fariinisokeria ja hauduttamalla kunnes raparperit pehmenevät.

Pinaattiletut


0,5 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 kananmunaa
kourallinen tuoretta pinaattia

Eli taikina tehdään aivan samalla tavalla kuin normaalikin lettutaikina, mutta joukkoon lisätään lopuksi kourallinen tai kaksi pinaattia. Pinaatti kannattaa esimerkisi saksilla silputa vähän pienemmäksi, mutta aivan pieneksi sitä ei kannata silpula. Paista letut voissa molemmin puolin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti