lauantai 15. kesäkuuta 2013

Palak paneer suomalaisittain

Olen melko innostunut intialaisesta ruosta ja joskus on tullut kokeiltua pitkän kaavan mukaan kokata butter chickeniä, pinaattikoftia, naan-leipää yms. Siihenhän saa helposti tuhrautumaan koko päivän, joten normaalisti sovellan melko paljon ja Intia-fiilistä haen lähinnä mausteiden kautta.

Paneer-juustoa on käsittääksen melko yleinen intialaisessa keittiössä. Tai noh, ehkäpä ei pitäisi puhua intialaisesta keittiöstä, sillä ruokakulttuuri vaihtelee melko voimakkaasti suuren maan eri osissa. Paneer-juuston tekemiseen löytyy melko paljon ohjeita, mutta tälläisessä ei-niin-autenttisessa kokkailussa sen voi korvata kotijuustolla. Mielestäni melko herkullinen ruoka syntyykin kotijuustosta, pinaatista, tomaatista ja kookosmaidosta. Ja mikäli haluaa vähän vaihtelua lisukkeisiin ja suosia ekologisempaa vaihtelua, tämän soosin kanssa keitetyt ohrasuurimot oikeastikin sopivat riisin korvikkeeksi. Sesonkin mukaan tuore pinaatti ja tomaatit tekevät ruoasta maistuvan, mutta ruoka onnistuu myös pakastepinaatista ja tomaattimurskasta, jolloin lopputulos on ehkä hieman nestemäisempi.


Pinaatti-kotijuustomuhennos

1 sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
chilijauhetta
korianteria
(garam masalaa)
pala inkivääriä
pinaattia
kuorittuja tomaatteja / tuoreita tomaatteja / tomaattimurskaa
suolaa 
1 pkt kotijuustoa
kookosmaitoa

Kuullota sipulit ja mausteet öljyssä. Lisää tomaatit ja pinaatti ja kypsennä. Lopuksi ennen tarjoilua lisää paloiteltu kotijuusto ja kookosmaito ja anna hautua hetki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti